ПРЕДСЈЕДНИК АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ДАЛИБОР МРША И РЕСОРНИ МИНИСТАР МИЛОШ БУКЕЈЛОВИЋ ОДРЖАЛИ САСТАНАК У ПРОСТОРИЈАМА МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ

На састанку одржаном дана 23.05.2023. године у просторијама Министарства правде, ресорни министар Милош Букејловић и предсједник Адвокатске коморе Републике Српске Далибор Мрша разговарали су о улози и значају адвокатуре у правном систему Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Састанак је одржан на иницијативу предсједника Адвокатске коморе Републике Српске Далибора Мрше који је упознао министра Букејловића са стањем у адвокатури Републике Српске, али и проблемима и изазовима са којима се адвокати сусрећу већ дужи низ година. 

Започети су разговори о многим значајним питањима за адвокатуру у циљу побољшања положаја адвоката, враћања њихових надлежности у домену сачињавања правних послова везаних за промет некретнина, важеће Тарифе о наградама и накнадама за рад адвоката. 

Оцјењено је да је потребно интензивирати добру сарадњу ресорног министарства и Адвокатске коморе Републике Српске у свим сегментима сарадње и специфичног положаја адвокатуре.