ОДРЖАН САСТАНАК СА МИНИСТРОМ ПРАВДЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Актуелно стање у правосуђу и како га побољшати била је једна од тема састанка Министра правде Босне и Херцеговине  са представницима одвјетничких/адвокатских комора Федерације Босне и Херцеговине  и Републике Српске. Састанку су испред Адвокатске коморе Републике Српске присуствовали Саван Зец, адвокат из Козарске Дубице и  предсједник Извршног одбора Адвокатске коморе Републике Српске и Татјана Савић, адвокат из Бијељине.

Адвокати су са министром подијелили своја искуства из праксе  те проблеме са којима се свакодневно сусрећу у свом раду. Изнијели су и низ практичних приједлога и идеја чијом би примјеном било осигурано правично поступање за странке у судским поступцима.

Темом састанка било је и питање унапређења правосуђа кроз његову дигитализацију  а саговорници су се сложили да је то нужан корак који ће довести до  отворенијег, учинковитијег, економичнијег и транспарентнијег рада правосудних институција.

Министарство правде Босне и  Херцеговине у сарадњи са Коморама већ низ година организује континуиране едукције за адвокате које воде искусни правни стручњаци и практичари  а циљ је што боља обука адвоката да би они на квалитетан и задовољавајући начин заступали своје странке.

Детаљније:

http://www.mpr.gov.ba/aktuelnosti/vijesti/default.aspx?id=14108&langTag=bs-BA