ОРГАНИЗАЦИЈА ПРОСЛАВЕ „ДАН АДВОКАТУРЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“ 10. и 11. НОВЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

Адвокатска комора Републике Српске, поводом 30 година од оснивања, организује  јубилеј  “Дан адвокатуре Републике Српске”,  којим поводом ће бити уприличен свечани програм 10. и 11. новембра 2023. године.

У протеклом периоду одржана су три састанка  Организационог одбора у сједишту Адвокатске коморе Републике Српске у Бањој Луци.  Организациони одбор чине Далибор Мрша,  предсједник Адвокатске коморе, Саван Зец,  предсједник Извршног одбора Адвокатске коморе Републике Српске, Вања Лакић, предсједница Збора адвоката Бања Лука, Соња Малић Торбица, предсједница Збора адвоката Приједор,   Поповић Виолета, адвокат из Бање Луке, Милош Палексић, адвокат из Бања Луке и Славко Јандрић, адвокат из Бање Луке. Састанцима су присуствовали  и запослени у Секретаријату Адвокатске коморе Републике Српске. Темa састанака  била је организација прославе “Дан адвокатуре Републике Српске”, са акцентом на јубиларних 30 година од оснивања, на којима је утврђен програм предстојеће свечаности, испланирана Свечана академија која ће се одржати у ЈУ Културни центар Бански Двор у Бањој Луци те су  подијељена даља задужења чланова Организационог одбора и запослених у Секретаријату Коморе, а ради даље организације свечаног програма.

У наредном периоду очекује се више састанака Одбора и наставак активног рада,   с обзиром да нам предстоји јубилеј, 30 година адвокатуре у Републици Српској,  а  очекујемо и званице из Адвокатских комора  окружења и то Федерације Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Сјеверне Македоније, Бугарске, Румуније, Грчке, представника институција Републике Српске и Босне и Херцеговине, међународних адвокатских асоцијација као и осталих уважених гостију.

У Бањој Луци, 13.09.2023. године