ДАЛИБОРУ МРШИ УРУЧЕНА ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ПОВОДОМ 140 ГОДИНА АДВОКАТУРЕ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

У организацији Адвокатске/Одвјетничке коморе Федерације Босне и Херцеговине, 16. септембра 2023. године у Сарајеву је уприличена свечаност поводом 140 година адвокатуре у Босни и Херцеговини.

Испред Адвокатске коморе Републике Српске свечаном програму је присуствовао предсједник Адвокатске коморе Републике Српске, Далибор Мрша, адвокат из Бање Луке у пратњи делегације у чијем саставу су били истакнути чланови Коморе на челу са предсједником Извршног одбора, Зец Саваном, адвокатом из Козарске Дубице. 

На свечаној Скупштини, поводом 140 година адвокатуре у Босни и Херцеговини, предсједнику Адвокатске коморе Републике Српске, Далибору Мрши,  уручена је златна плакета за изузетан допринос развоју адвокатуре. 

У свом обраћању присутнима, предсједник Мрша је истакао да је додјела оваквог признања печат једне сигурне сарадње и  указао на изузетан допринос чланова Извршног одбора Адвокатске коморе Републике Српске а нарочито предсједника Извршног одбора, Зец Савана, који неуморно ради на врло коректним односима двије Коморе.

„Могу само да кажем да све што смо радили у оквиру једне Коморе смо радили и у интересу друге Коморе. Све што смо сматрали значајним за интересе Адвокатске коморе Републике Српске сматрали смо да је значајно и за нашу Федералну комору коју сматрамо изузетно блиском“,  истакао је, између осталог, предсједник Далибор Мрша.

Предсједник Мрша се захвалио на указаној части у име Адвокатске коморе Републике Српске, али и своје лично име те нагласио да ће сарадња са Адвокатском/одвјетничком комором Федерације Босне и Херцеговине са још јачим интензитетом бити настављена и у будућности.