ORGANIZACIJA PROSLAVE „DAN ADVOKATURE REPUBLIKE SRPSKE“ 10. i 11. NOVEMBAR 2023. GODINE

Advokatska komora Republike Srpske, povodom 30 godina od osnivanja, organizuje jubilej “Dan advokature Republike Srpske”, kojim povodom će biti upriličen svečani program 10. i 11. novembra 2023. godine.

U proteklom periodu održana su tri sastanka Organizacionog odbora u sjedištu Advokatske komore Republike Srpske u Banjoj Luci. Organizacioni odbor čine Dalibor Mrša, predsjednik Advokatske komore, Savan Zec, predsjednik Izvršnog odbora Advokatske komore Republike Srpske, Vanja Lakić, predsjednica Zbora advokata Banja Luka, Sonja Malić Torbica, predsjednica Zbora advokata Prijedor, Popović Violeta, advokat iz Banje Luke, Miloš Paleksić, advokat iz Banja Luke i Slavko Jandrić, advokat iz Banje Luke. Sastancima su prisustvovali i zaposleni u Sekretarijatu Advokatske komore Republike Srpske. Tema sastanaka bila je organizacija proslave “Dan advokature Republike Srpske”, sa akcentom na jubilarnih 30 godina od osnivanja, na kojima je utvrđen program predstojeće svečanosti, isplanirana Svečana akademija koja će se održati u JU Kulturni centar Banski Dvor u Banjoj Luci te su podijeljena dalja zaduženja članova Organizacionog odbora i zaposlenih u Sekretarijatu Komore, a radi dalje organizacije svečanog programa.

U narednom periodu očekuje se više sastanaka Odbora i nastavak aktivnog rada, s obzirom da nam predstoji jubilej, 30 godina advokature u Republici Srpskoj, a očekujemo i zvanice iz Advokatskih komora okruženja i to Federacije Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunije, Grčke, predstavnika institucija Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, međunarodnih advokatskih asocijacija kao i ostalih uvaženih gostiju.

U Banjoj Luci, 13.09.2023. godine