DALIBORU MRŠI URUČENA ZLATNA PLAKETA POVODOM 140 GODINA ADVOKATURE U BOSNI I HERCEGOVINI

U organizaciji Advokatske/Odvjetničke komore Federacije Bosne i Hercegovine, 16. septembra 2023. godine u Sarajevu je upriličena svečanost povodom 140 godina advokature u Bosni i Hercegovini.

Ispred Advokatske komore Republike Srpske svečanom programu je prisustvovao predsjednik Advokatske komore Republike Srpske, Dalibor Mrša, advokat iz Banje Luke u pratnji delegacije u čijem sastavu su bili istaknuti članovi Komore na čelu sa predsjednikom Izvršnog odbora, Zec Savanom, advokatom iz Kozarske Dubice. 

Na svečanoj Skupštini, povodom 140 godina advokature u Bosni i Hercegovini, predsjedniku Advokatske komore Republike Srpske, Daliboru Mrši,  uručena je zlatna plaketa za izuzetan doprinos razvoju advokature. 

U svom obraćanju prisutnima, predsjednik Mrša je istakao da je dodjela ovakvog priznanja pečat jedne sigurne saradnje i  ukazao na izuzetan doprinos članova Izvršnog odbora Advokatske komore Republike Srpske a naročito predsjednika Izvršnog odbora, Zec Savana, koji neumorno radi na vrlo korektnim odnosima dvije Komore.

„Mogu samo da kažem da sve što smo radili u okviru jedne Komore smo radili i u interesu druge Komore. Sve što smo smatrali značajnim za interese Advokatske komore Republike Srpske smatrali smo da je značajno i za našu Federalnu komoru koju smatramo izuzetno bliskom“,  istakao je, između ostalog, predsjednik Dalibor Mrša.

Predsjednik Mrša se zahvalio na ukazanoj časti u ime Advokatske komore Republike Srpske, ali i svoje lično ime te naglasio da će saradnja sa Advokatskom/odvjetničkom komorom Federacije Bosne i Hercegovine sa još jačim intenzitetom biti nastavljena i u budućnosti.